Je lepsi kupovat rohliky celozrne nebo običejne?

Je lepsi koupit rohlik obicejni nebo ten celozrny? Ten celozrny vypada asi zdravejsi ale je zase o dost draší tak stoji to za to nebo ten rozdil fakt neni tak dobrej a je to akorat marketingovej tach?

Osobně kupuji oba druhy, ten celozrnný by měl být zdravější, ale jak to doopravdy je, to je v oblacích.
Liší se chuťově, takže je kupuji spíš kvůli chuti, myslet si, že jíte zdravě jenom díky tomu, že je to celozrnný rohlík, je asi špatně, ale zároveň tím nemůžete ničemu uškodit :slight_smile:

Vystudoval jsem obor internetového marketingu Frýdek Místek a jako diplomovou práci jsem měl právě marketing v potravinářství. Rohlíky, máslové nebo celozrnné, jsou v mnoha ohledech prostě jen marketingová berlička. U pečiva se bohužel nemusí veřejně uvádět složení. Jinak byste zjistili, že celozrnný rohlík je dost často klasický máslový s barvivem, posypaný trochu “zrní”. :slight_smile: Jak s touto informací naložíte, nechám na vás.